Parti programında yer alan sürdürülebilir kalkınma, koruma ve şehircilik ilkelerine rağmen CHP profesyonelleri İnciraltı konusunda AKP ile tam mutabakat sağladı. Körfez Geçiş Projesinin ve Çeşme Projesinin tekrar gündeme gelmesi sürpriz olmaz.

***

***
İşte buyurun… Plan deyince bina anlayan neo liberal şehircilik, parti ayrımı yapmıyor maalesef.

***
Savcı iddianameyi hazırlamış. Anladığım kadarıyla ucuz atlatmış yüce Türk Devleti. Ayşe Barım yıkacakmış meğer. Bu yüzden 30 yıla kadar hapsi istenmiş.
***
Aynı bizdeki Diyanet İşleri Başkanı gibi..

***
Jeolojik ve jeofizik tartışma cephesi kadar önemli olan şey, depremin felakete dönüşmesine neden olan insan faktörüdür. Çünkü deprem nedeni ve oluşumu bakımından doğal bir olay olmakla birlikte, sonuçları toplumsal nitelik taşımaktadır.

***
Bir süre önce Kazdağları’ndaki bir otele rezervasyon yaptırmıştık. Meğer ETS TUR imiş indirimli rezervasyonumuz. Tabi ki boykot kapsamında iptal ettik. Otel’i de arayıp gerekçemizi söyledik. Çeşme projesi, Kartalkaya katliamı ve daha birçok çevrefelaketinin sorumluları arasında gördüğümüz Bakan Nuri Ersoy’un şirketi olan bu şirket ile ticari işbirliği olan hiçbir turizm işletmesini tercih etmeyip, boykot edeceğiz.
***
Ankara’da gençlerin gösterisine polis, yine şiddete başvurarak müdahale etti. Bir gençi sürüklerken, iç çamaşırları gözüktü. İçişleri bakanlığının açıklaması olağanüstü hukuksuz ve ahlaksız idi”O sürüklenen kişi kadın değil, kadın iç çamaşırları giymiş bir erkekti.”Yuhhhh ya. Geldiğimiz seviyeye bakın. Sana ne, ne giydiğinden, erkek ise bunu hak mı ediyor? Yoksa erkek olduğu halde, böyle bir kıyafet tercihi mi, onun yerlerde sürüklenmesini haklı hale getiriyor? Bir genci itibarsızlaştırayım derken, ne hale düştüklerini fark etmeyecek kadar hukuksuz ve vicdansız yöneticilerimiz.
***
Papa’nın bir tane tapusu ve beş parası yokmuş. Katoliklerin dünya lideri. Yazık. Gelip bizim Diyanette bir daire başkanı olsaydı bari. Allah fakirleri sever diyen Diyanet ekibi, bunu anlattıkça dünyalıklarını katlıyor.














