sozbizde.com
  • ANA SAYFA
  • POLİTİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • SPOR
  • MEDYA
  • YAZARLAR
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • ANA SAYFA
  • POLİTİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • SPOR
  • MEDYA
  • YAZARLAR
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
sozbizde.com
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana sayfa SPOR

KAF SİN KAF 110 YAŞINDA!

HABER MERKEZİ Ekleyen HABER MERKEZİ
Kasım 3, 2022
in SPOR, YEREL YÖNETİMLER
0
KAF SİN KAF 110 YAŞINDA!
0
Paylaş
0
Gösterim
Share on FacebookShare on Twitter

İzmir’in ilk Türk spor kulübü olarak 1 Kasım 1912 tarihinde kurulan Karşıyaka Spor Kulübü’nün 110. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Kaf Sin Kaf’ın Kurucu Başkanı Zühtü Işıl’ın mezarı başında gerçekleşen buluşmada büyük Karşıyaka ailesinin temsilcileri bir araya geldi. Kulübün doğum gününü gururla kutlayan katılımcılar, KSK armasına ay-yıldız armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kuruluşundan bugüne kadar kulübe hizmet etmiş tüm isimleri saygı ve minnetle andı.  

“TEK MAKAM TARAFTARLIKTIR”

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Karşıyaka Spor Kulübü Asbaşkanı Turhan Gürsel Urhan tek gerçek makamın taraftarlık olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle bu paylaşım için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şunu unutmamalıyız ki, bu tip günlerde duygular iç içe geçiyor çünkü bir tarafta anma söz konusuyken bir taraftan da kutlama oluyor. Özellikle bu anma işinde hakkımızı onlara helal ederken ‘Acaba onlar kendi haklarının ne kadarını bize helal ettiler?’ diye düşünmüşümdür ya da helal etmeleri için bizlerin ne yapması gerekir? Ben bu kulüpte her aşamada bulunmaya çalıştım ama onların bulunduğu şartlarda kurulan bir kulüpte beyaz sayfalara bir şeyler yazıp, çizip altına imza atmakla olmuyor; bunu idrak ettim. Üstlerinde üniforma varken, zor şartlar altında bir şeyleri gerçekleştirmişler, bugünlere kadar da gelmiş. Dolayısıyla bunu daha fazla yaşatmak adına herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum, bir kez daha aynı şeyi söylüyorum: Bu kulüpte tek bir makam vardır, o da taraftarlık makamıdır” dedi.

“ÇOK GÜZEL GÜNLER GÖRELİM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “1 Kasım beni duygulandıran bir tarih. Karşıyaka için, bu kentte yaşayan insanlar için, tarihinde neler yaşandığını bilen insanlar için çok özel bir tarih. KSKsadece bir spor kulübü değil, bir kültürü geçmişten bugüne binlerce insanın omuzlarında taşıyan bir kurum. Bugün bu mirası bir şekilde bizler taşıyoruz, sahipleniyoruz. Herkesin yüreğinde hissettiği çok derin, büyük bir sevgi var. Hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde birliktelikle mücadeleye devam edelim. Zühtü Işıl’ın nezdinde, onun manevi kimliğinin nezdinde, bugüne kadar kulübümüze hizmet eden büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Hizmet veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel günler görelim. Muhteşem günler görelim. Hak ettiğimiz o güzellikleri onurla ve mutlulukla yaşayalım. Görevim sürdüğü sürece bunun bir parçası olacağım. Bu onuru bana verdiği için Karşıyaka halkına büyük bir minnet duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

“BU KULÜBÜ YAŞATMAK GÖREVİMİZ”

Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu Başkanı Ahmet Diker ise kulübün köklü tarihine değinerek şunları kaydetti: “Kulübümüzün kuruluşunun 110. yılı; 110 yıldır bir kulüp acısıyla, tatlısıyla, başarısıyla, başarısızlığıyla dimdik ayakta Türk sporuna hizmet etmeye devam ediyor. Bizim kuruluş öykümüzde yaşadıklarımız Türkiye’de hiçbir kulübe nasip olmamıştır. Hangi kulübün kuruluş öyküsü var ki bizimki kadar asil olsun, hangi kulübün renklerinin öyküsü var ki bizimki kadar anlamlı olsun, hangi kulübün marşları var ki bizimki kadar insanın içine dokunsun, hangi kulübün armasında Atatürk’ün armağan ettiği ay-yıldız var ki… 1912’de kavganın, milli mücadelenin, direnişin simgesi olarak Karşıyaka Spor Kulübü’nü kuranların bize bıraktığı bu asil kulübü ilelebet yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Kötü günlerden geçiyoruz ama biliyorum ki bunlar mutlaka aşılacaktır. Bize çok büyük bir kulüp teslim ettiler, ay-yıldızımızı verdiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk annesini bu topraklara emanet etti. Çok fazla söze gerek yok; Türkiye’nin en büyük kulübünün kurucularının önderi Zühtü Bey’in huzurundayız, mekanları cennet olsun. Bu kulüp ilelebet yaşayacaktır, bizim de görevimiz onu yaşatmaktır.” 

Diker konuşmasında Karşıyaka Spor Kulübü’ne verdiği destekler nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür etti. 

“BİRLİK OLUP ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM”

Karşıyaka Taraftar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, Karşıyaka Spor Kulübü’nün şanlı tarihini devam ettirmek için birlikte emek verilmesi gerektiğini belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucularımızı, büyüklerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz; mekanları cennet olsun. Tüm imkansızlıklara, zor şartlara rağmen kulübümüze verdiği destekten ötürü Karşıyaka Belediye Başkanı’mız Cemil Tugay’a taraftarlarımız adına teşekkür ediyorum. Bu kulüp 110 senelik bir kulüp; kulübümüz için birlik olup elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu. 

KSK’nin efsane başkanlarından Ali Ulvi Kiremitçiler’in kızı İdil Kiremitçiler “Babam ‘Karşıyaka, her gönlün özlediği yerdir. Orada yaşamak bütün ömre bedeldir’ derdi. Bugün burada olmak çok anlamlı ve mutluluk verici. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

KSK Yelken Şubesi’nin efsane yöneticilerinden Tahir Secder Akıncı ise konuşmasında 110’uncu yıla ulaşmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi, “Zühtü Işıl ve arkadaşları nurlar içinde uyusunlar” dedi. 

“KARŞIYAKA SEVDASI HEP YAŞASIN”

1912 Karşıyaka Derneği Yöneticisi Mustafa Karluk “Son derece zor şartlarda kurulan kulübümüz 110 yaşında. Onların hiçbiri yok burada ama biz kendilerine şükranlarımızı sunmak için buradayız. 

Bizim olmayacağımız bir sonraki 110. yılda da insanlarımız aynı duyguyla Karşıyaka sevdasını yaşatsınlar. Kurucu başkanlarına dua etsinler. Birden bire olmuyor, bu seviyeye gelinmiyor. 110 yıllık bir birikim. Bundan sonraki yıllarda bu birikim devam edecek. Dileriz Karşıyaka Spor Kulübü adına, anlamına uygun şekilde, tam bir spor kulübü olarak devam etsin. Kurucumuz ve arkadaşları, ışıklar içinde uyusun” dedi. 

“KSK MÜZESİ KURULMALI”

Konuşmasında, 110 yıllık Karşıyaka Spor Kulübü’nün müzesi olmadığına dikkat çeken İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı (İKLEV) Üyesi Vehbi Moğol “Bugüne kadar çok fazla doküman olması gerekirdi. Biz elimizdekileri değerlendirerek bir sergi oluşturacağız. Onu müze yapmalıyız. Oluşumu için gayret göstereceğiz. Tüm Karşıyakalıların katkısı şart. Ellerindeki belge ve dokümanları vermeliler. İnşallah 19.12 Karşıyakalılar Günü’ne yetiştirilir. Zühtü Işıl ve arkasında yüzlerce binlerce insanımız var. Hayatta olanlardan yararlanmak zorundayız. Geçmişte kalanlar için de bir şeyler yapmalıyız. Unutulmaz Karşıyakalılar Anıtı yapılmalı. Bunun için hem emek hem maddi imkan gerekli. İnşallah bu da gerçekleşir” ifadelerini kullandı. 

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin de “Böyle bir camianın olduğu bir ilçe belediyesinde çalışıyor olmak bana gurur ve onur veriyor. Belediye Başkanımızın önderliğinde, her zaman Karşıyaka Spor Kulübü’ne elimizden gelen tüm desteği sağlamaya gayret ediyoruz. KSK’ye hizmet etmiş tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun” diye konuştu.  

Post Views: 137
Önceki yazı

PARKE’DE EFE’NİN AYAK SESLERİ

Sonraki Gönderi

Konak Belediye Meclisi Kasım Ayı Oturumu Gerçekleşti

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

Sonraki Gönderi
Konak Belediye Meclisi Kasım Ayı Oturumu Gerçekleşti

Konak Belediye Meclisi Kasım Ayı Oturumu Gerçekleşti

  • Çok okunanlar
  • Yorumlar
  • Son Haberler
Taşın Vicdanı, Suyun Dili

Taşın Vicdanı, Suyun Dili

Ekim 12, 2025
BİRAZ DA BİZ ÇOCUKLARI DİNLEYİN !

BİRAZ DA BİZ ÇOCUKLARI DİNLEYİN !

Mart 9, 2025
Ceviz Ağacının Hafızası

Ceviz Ağacının Hafızası

Ağustos 27, 2025
Bir çakma kilise iki yoldaş…

Bir çakma kilise iki yoldaş…

Ağustos 25, 2022
Savaş Mağduru Öğrencilerden Mektup Var

Savaş Mağduru Öğrencilerden Mektup Var

0
Nebati Margarinler Çağı

Nebati Margarinler Çağı

0
Pirus Generali

Pirus Generali

0
Bizden Karikatürler

Bizden Karikatürler

0
Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026
ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

Mayıs 31, 2026
Mustafa Yıldız’dan

Mustafa Yıldız’dan

Mayıs 31, 2026

Güncel Haberler

Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026
ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

Mayıs 31, 2026
Mustafa Yıldız’dan

Mustafa Yıldız’dan

Mayıs 31, 2026

Kategorilere Gözat

  • BASINDAN
  • BİLİM TEKNOLOJİ
  • BİZDEN KARİKATÜRLER
  • ÇEVRE
  • ÇİZER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GEZİ
  • GÜNCEL
  • GÜNÜN SÖZÜ
  • Hafta Ortası Karikatürü
  • İMECE DER
  • KADIN
  • KİTAP TANITIM
  • KONUK YAZAR
  • KÖŞE YAZISI
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • MEDYA
  • MİZAH
  • MÜZİK
  • ÖYKÜ
  • ÖZEL HABER
  • ÖZEL RÖPORTAJ
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • ŞİİR
  • SOSYAL MEDYADAN
  • SÖZ BİZDE
  • SÖZ SİZDE
  • SPOR
  • STK
  • TURİZM
  • Uncategorized
  • YAZARLAR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • YORUM

Son Haberler

Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026


Künye: İmtiyaz sahibi: Engin Şirin

Genel Yayın Yönetmeni: Engin Şirin

Yayın Kurulu: Abit Dursun, İlhan Çifçi

Mazlum Vesek, Mustafa Yıldız

İletişim Bilgileri: 0533 656 43 73



Köşe yazıları yazarların görüşlerini ifade etmektedir. İçeriklerine ilişkin her türlü sorumluluk yazarına aittir.


© 2025 Sözbizde Tüm Hakları Saklıdır.

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle


Künye: İmtiyaz sahibi: Engin Şirin

Genel Yayın Yönetmeni: Engin Şirin

Yayın Kurulu: Abit Dursun, İlhan Çifçi

Mazlum Vesek, Mustafa Yıldız

İletişim Bilgileri: 0533 656 43 73



Köşe yazıları yazarların görüşlerini ifade etmektedir. İçeriklerine ilişkin her türlü sorumluluk yazarına aittir.


© 2025 Sözbizde Tüm Hakları Saklıdır.