Öğretmenlik, yalnızca bilgi aktarmak değil; bir çocuğun içindeki potansiyeli fark edip onu kırmadan büyütmektir. Gerçek öğretmenler, merak ve cesareti canlı tutar, sevgiyi rehber edinir ve geleceğe dokunur.
Öğretmenlik, Işığı Korumaktır
Öğretmen, çocukların içindeki ışığı gören ve onu söndürmeden büyüten kişidir. Çocukları ayrıştıran, korkutan veya cezalandıran biri, bu unvanı taşıyamaz. Onların bayramı da olamaz.
Bir anı bunu en güzel şekilde anlatır: Fakir Baykurt, küçükken kahvede çayı devirdiğinde annesi kızmak yerine gülümsemişti. Yıllar sonra sorunca annesi şöyle dedi:
“O gün sana kızsaydım, içindeki aslan küserdi. Tokat atsaydım, aslan ölürdü.”
Gerçek Öğretmenler Bayramı Hak Eder
Gerçek öğretmen, bir çocuğun içindeki “aslanı” koruyan, merakını ve tutkusunu canlı tutan kişidir. Onlar, saygıyı ve kutlamayı hak eder.
1976’dan beri Almanya’nın Münster kentinde çocuklar ve gençlerle çalışıyorum. Eğitimcilerin desteği olmasaydı, bir medya eğitim merkezi ve uluslararası bir çocuk oyuncakları müzesi kuramazdım. Onların emeği, her başarının temelidir.
Geleceğe Dokunan Kahramanlar
Bugün, çocuklara kendi evladı gibi yaklaşan, sevgiyi yol gösterici yapan ve çağdaş bilgiyi rehber edinen tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum. Onlar, geleceğe dokunan gerçek kahramanlardır.
Yazar: Molla Demirel
Radyo Kaktus Münster e.V.
Enternasyonal Çocuk Oyuncakları Müzesi – Molla Demirel Kültür Vakfı Kurucusu














