sozbizde.com
  • ANA SAYFA
  • POLİTİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • SPOR
  • MEDYA
  • YAZARLAR
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • ANA SAYFA
  • POLİTİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • SPOR
  • MEDYA
  • YAZARLAR
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
sozbizde.com
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana sayfa GENEL

“Meclis Araştırma Komisyonu Sedat Peker’in ifşaları için de kurulmalı!”

HABER MERKEZİ Ekleyen HABER MERKEZİ
Ağustos 30, 2022
in GENEL, POLİTİKA
0
“Meclis Araştırma Komisyonu Sedat Peker’in ifşaları için de kurulmalı!”
0
Paylaş
3
Gösterim
Share on FacebookShare on Twitter

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç:

“Susurluk sürecinde kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Sedat Peker’in ifşaları için de kurulmalı!”

“Suçsuz olduğunuzu söylüyorsunuz, işte size fırsat, gelin kuralım bu komisyonu, aklanın!”

       CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “yolsuzluk, rüşvet, el koyma, şantaj sarmalında” iyice dibe doğru giden Türkiye’de artık temiz bir sayfa açılması gerektiğini belirterek, Parlamento’da bulunan ve bulunmayan tüm siyasi partilere, “temiz bir toplum hedefi” için “TBMM Araştırma Komisyonu” kurulması çağrısında bulundu.

      CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı Araştırma Önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

     Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in, AKP iktidarında son yıllarda giderek artan özellikle saray, ballı üç-beş maaş alan saray danışmanları ve üst düzey bürokratlar ile İçişleri Bakanlığı ve Bakan Süleyman Soylu etrafında cereyan eden “yolsuzluk, rüşvet, şantaj ağı” hakkında, sosyal medya hesaplarından aylardır yaptığı yayınlarla çeşitli iddialarda bulunduğunu anımsattı.

      Zaman zaman “birileri tarafından” bu yayınlar engellenmek istense de Peker’in bu iddialarına devam ettiğini ifade eden CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şu hususları belirtti:

      “Türkiye uzun bir süredir; kamu yöneticilerinin ve iktidara yakın üst düzey siyasetçilerin adlarının karıştığı yolsuzluk, rüşvet, el koyma, şantaj olaylarının ortalığa saçıldığı bir dönemi yaşamaktadır. İktidar ve yargının süreci sadece izlemesi, adalet kavramının içini boşaltmıştır. Sedat Peker’in bu iddialarda bulunmaya başladığı tarihten itibaren başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ve milletvekilleri olarak savcıların resen soruşturma açarak bu iddiaların doğru olup olmadığı konusunda inceleme yapmasını talep ettik ve bekledik. Ancak bugüne kadar bırakın ‘AKP yargısı’ haline gelen yargı mensuplarının soruşturma veya inceleme başlatmasını; savcılar adeta gözlerini, kulaklarını, ağızlarını kapatarak, ‘ben görmedim, ben duymadım, ben bilmiyorum’ oyununu oynadılar! Yürekli, ülkesini, milletini ve vatanını seven bir savcı çıkıp da ‘yolsuzluk, rüşvet, el koyma, şantaj sarmalını’ inceleme, araştırma cesaretini ortaya koyamadı.

      Sedat Peker’in son olarak, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı kişilerin rüşvet aldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşmüştür. WhatsApp yazışmaları ve belgeleriyle ortaya konan bu iddialardan sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bugün suç duyurusunda bulunacağımızı açıklamıştır. Bu belgelerden sonra ‘rüşvetin belgesi mi olurmuş’ sözü de tarihe karışmış oldu. Cumhurbaşkanı danışmanı olan ve Sedat Peker’in belgeleyerek rüşvet suçlamasında bulunduğu Serkan Taranoğlu hakkında istifa ettiğine dair haberler yayılmıştır. İstifa ettiği yönündeki haberler olumlu ancak bundan sonraki süreçte sadece istifa ederek TCK’da suç sayılan bu eyleminden ceza almayacağını sanmasın. Adalet geç de olsa yerini bulacaktır.”

“Parlamento’da bulunan ve bulunmayan siyasi partilere, ‘temiz toplum’ çağrısı”

      Parlamento’da bulunan ve bulunmayan tüm siyasi partilere, “temiz bir toplum” çağrısında bulunan CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Gelin, mafya-devlet-siyaset sarmalındaki ilişkileri tüm detaylarıyla araştıralım, ortaya çıkartalım, temiz bir sayfa açalım. Polis memurlarından çetesi olan savcı baronlarını araştıralım, ortaya çıkartalım. Her gün sokaklarda uyuşturucunun etkisi ile kendini kaybeden, yerden yere atan gençlerimiz kamuoyuna yansıyor. ‘Uyuşturucu nasıl bu kadar kolay yayılabiliyor, elde edilebiliyor’ diye düşünürken; uyuşturucu kuryesi polisleri, uyuşturucu baronu savcıları görünce sorunun cevabını da bulmuş oluyoruz.” ifadesini kullandı.

“Susurluk Komisyonu Başkanı, AKP kurucusu Mehmet Elkatmış, ‘böylesini görmedim’ dedi”

     TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, Sedat Peker’in ortaya attığı iddiaların, kamuoyunda devlet-mafya-siyaset ilişkilerini açığa çıkaran, 3 Kasım 1996’da meydana gelen Susurluk kazasını akıllara getirdiğini kaydederek, şunları kaydetti:

      “O kazadan sonra ülkedeki kirli ilişkileri ve bunları açığı çıkartmak için yaşananları hepimiz hatırlamaktayız. Ancak TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP kurucu üyesi Mehmet Elkatmış’ın, Peker’in iddialarındaki ilişkiler için, ‘böylesini görmedim. Türkiye’de biten bir şey var; hukuk, adalet ve yargı yok.’ sözleri, bugün yaşananların 26 yıl önce yaşananlardan daha vahim ve skandal olduğunu ortaya koymaktadır. Bu nedenle daha önce Susurluk Kazası için kurulan Araştırma Komisyonu, Sedat Peker’in ifşaları için de kurulmalıdır. Sanatçı Gülşen’i ışık hızıyla tutuklatan savcılar Sedat Peker’in ifşalarına karşı harekete geçmeyecekse, iddiadan da öte olan bu açıklamaların araştırılması için mutlaka TBMM çatısı altında Araştırma Komisyonu kurulmalıdır.

      Sedat Peker’in iddialarının araştırılması, iddialarda adı geçenlerin ve bu iddialara tanıklık edebileceklerin TBMM çatısı altında dinlenmesi gerekmektedir. Tweet atanın, işini yapan gazetecinin sabah operasyonlarıyla gözaltına alındığı, hukukta yeri olmayan nedenlerle haklarında dava açıldığı bir ortamda, Peker’in isnat ettiği suçlamaların Cumhuriyet Savcıları tarafından görmezden gelinmesi hayatın olağan akışına terstir. Konular şikayete bağlı suçlar olmayıp, savcıların resen inceleyeceği konulardır. Ancak onca suçlamaya hatta ve hatta kanıtlara rağmen savcılar tarafından harekete geçilmiyorsa, bunun nedeni birilerinin nüfusunu kullanarak bu olayların üstünü örtme çabasıdır.

“Suçlamalara konu olan kişilerin hemen hemen hepsi, Erdoğan, Soylu, AKP’li siyasiler ve bürokratlarla bağlantılı”

      Görüyoruz ki Sedat Peker tarafından atfedilen suçlamalar ve bu suçlamalara konu olan kişiler birileri tarafından korunmaktadır. Bu suçlamalara konu olan kişilerin profiline bakıldığında hemen hemen hepsinin, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li siyasiler ve bürokratlarla bağlantılı olduğu açıkça ortadadır ve AKP kulislerinde de bu konuların konuşulduğu belirtilmektedir. Devlet içerisindeki nüfusunu ve devletin gücünü arkasına alarak kendisine verilen kamu görevini kötüye kullanarak suça bulaşan herkesin adalet önüne çıkarılması ülkemizin asıl beka meselesidir. Suçlamalara konu olan iş insanları, gazeteciler, siyasiler vb… Her kim olursa olsun geniş kapsamlı bir şekilde yurtiçi ve yurtdışı mal varlıklarının incelenmesi, hesabını veremediği her kuruş için hesap sorulması ülkemizin geleceği açısından son derece önemli olacaktır.”

      CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

      “Gelin kuralım bu komisyonu, kaçmayın, siz suçsuz olduğunuzu söylüyorsunuz, yolsuzluk yapmadığınızı, saraydaki danışmanların iş takibi için rüşvet almadığını söylüyorsunuz, işte size fırsat; biz CHP olarak size yardımcı olmak istiyoruz, gelin bu iddiaların doğru olmadığını kurulacak araştırma komisyonunda kanıtlayın, aklanın! Nasıl olsa kurulacak Araştırma Komisyonu’nda çoğunluğunuz olacak, komisyon başkanı sizden olacak, bizim istediğimiz tanıkların yanı sıra siz de istediğiniz kişileri dinletirsiniz, kamuoyunu aydınlatırsınız, halk tüm açıklığı ile gerçekleri görsün ve bilsin! Ama asıl gerçekleri…”

       CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bütün bu nedenlerle; kamuoyuna yansıyan ve büyük bölümü doğrulanan iddiaların tüm yönleriyle araştırılarak, suç işleyenlerin, rüşvet alanların ve yolsuzluk yapanların yanına kar kalmaması, ülkemizin yeniden bir hukuk devleti olabilmesi ve temiz toplum hedefinin yaşama geçirilmesini sağlayacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasa’nın 98 inci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Post Views: 151
Önceki yazı

EFE DAĞCILIK 100.YIL ZAFER TIRMANIŞI YAPTI

Sonraki Gönderi

Başkan Soyer: “Sürecin takipçisi olacağız”

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

Sonraki Gönderi
Başkan Soyer: “Sürecin takipçisi olacağız”

Başkan Soyer: “Sürecin takipçisi olacağız”

  • Çok okunanlar
  • Yorumlar
  • Son Haberler
Taşın Vicdanı, Suyun Dili

Taşın Vicdanı, Suyun Dili

Ekim 12, 2025
BİRAZ DA BİZ ÇOCUKLARI DİNLEYİN !

BİRAZ DA BİZ ÇOCUKLARI DİNLEYİN !

Mart 9, 2025
Ceviz Ağacının Hafızası

Ceviz Ağacının Hafızası

Ağustos 27, 2025
Bir çakma kilise iki yoldaş…

Bir çakma kilise iki yoldaş…

Ağustos 25, 2022
Savaş Mağduru Öğrencilerden Mektup Var

Savaş Mağduru Öğrencilerden Mektup Var

0
Nebati Margarinler Çağı

Nebati Margarinler Çağı

0
Pirus Generali

Pirus Generali

0
Bizden Karikatürler

Bizden Karikatürler

0
Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026
ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

Mayıs 31, 2026
Mustafa Yıldız’dan

Mustafa Yıldız’dan

Mayıs 31, 2026

Güncel Haberler

Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026
ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

Mayıs 31, 2026
Mustafa Yıldız’dan

Mustafa Yıldız’dan

Mayıs 31, 2026

Kategorilere Gözat

  • BASINDAN
  • BİLİM TEKNOLOJİ
  • BİZDEN KARİKATÜRLER
  • ÇEVRE
  • ÇİZER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GEZİ
  • GÜNCEL
  • GÜNÜN SÖZÜ
  • Hafta Ortası Karikatürü
  • İMECE DER
  • KADIN
  • KİTAP TANITIM
  • KONUK YAZAR
  • KÖŞE YAZISI
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • MEDYA
  • MİZAH
  • MÜZİK
  • ÖYKÜ
  • ÖZEL HABER
  • ÖZEL RÖPORTAJ
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • ŞİİR
  • SOSYAL MEDYADAN
  • SÖZ BİZDE
  • SÖZ SİZDE
  • SPOR
  • STK
  • TURİZM
  • Uncategorized
  • YAZARLAR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • YORUM

Son Haberler

Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026


Künye: İmtiyaz sahibi: Engin Şirin

Genel Yayın Yönetmeni: Engin Şirin

Yayın Kurulu: Abit Dursun, İlhan Çifçi

Mazlum Vesek, Mustafa Yıldız

İletişim Bilgileri: 0533 656 43 73



Köşe yazıları yazarların görüşlerini ifade etmektedir. İçeriklerine ilişkin her türlü sorumluluk yazarına aittir.


© 2025 Sözbizde Tüm Hakları Saklıdır.

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle


Künye: İmtiyaz sahibi: Engin Şirin

Genel Yayın Yönetmeni: Engin Şirin

Yayın Kurulu: Abit Dursun, İlhan Çifçi

Mazlum Vesek, Mustafa Yıldız

İletişim Bilgileri: 0533 656 43 73



Köşe yazıları yazarların görüşlerini ifade etmektedir. İçeriklerine ilişkin her türlü sorumluluk yazarına aittir.


© 2025 Sözbizde Tüm Hakları Saklıdır.