Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın köklü yayınevlerinden Westermann-Schöningh, şiirlerimi Goethe, Eichendorff, Hoffmann, Novalis, gibi Alman Romantik Klasik şairlerle birlikte Öğretmenler için yayımlanacak bir Okul Ders kitabında bana da yer verdi.
Bu büyük onuru sizlerle paylaşmak istedim.
Münih’te okuyan Elif isimli bir öğrenciden gelen şu mesaj beni çok duygulandırdı:
“Sizin ‘Sabah Yeli’ şiirinizi Almanca dersimizde analiz ettik. Ardından sınıfta Türkçe bir şiir okumam istendi. Ben de ‘Kar ve Kan’ı seçtim. Sizin gibi bir yazarın Almanya’da okulda ders konusu olması beni hem şaşırttı hem çok gururlandırdı.”
.
13 EYLÜL 2025 DÜNYA DİLLERİ GÜNÜ Münster’de
(Saat 14 – 16)
“Çok dilli ve çok kültürlü eğitimin önemi” konulu kitabımı Prof. Dr. Wolfgang Gieler (Berlin), Prof. Dr. Kulkanti Bozanta (Hindistan) ve Dr. Reinhard Stähling (Münster) bir podyumda değerlendirecekler- Ben de bu podyumda konuşmacıyım.
.
15 EYLÜL 2025🔸 EDEBIYAT PANELİ
Burg Hülshoff – Center for Literature Münster- Havixbeck’te
(Saat 14 – 18)
”Almanya’nın önemli edebiyat merkezlerinden “Toplumda Çok Dillilik ve Çok Kültürlülük” üzerine çeşitli Üniversitenin Hocalarıyla birlikte Edebiyat Panelin’de konuşmacıyım
Başta Türkiyeliler olmak üzere, kültür ve edebiyata ilgi duyan herkesin bu tür etkinliklere destek vermesi büyük bir anlam taşıyor.
Katkı veren, destekleyen herkese gönülden teşekkür ederim.
Molla Demirel














