……. yolsuzluk, adam kayırma ve ihaleye fesat karıştırma epeyce bir süredir bakanlıklarda olduğu gibi belediyelerde de adeta bir gelenek. Özal’lı ve Demirel’li yıllarda da böyleydi ama AKP döneminde giderek bu işler sıradanlaştı/kurumsallaştı.
Ama AKP’nin bu konudaki başarısı, hem seçmenine bunu kabul ettirmesi hem de diğer partilerin de bu yola başvurmasını kolaylaştırmak oldu. Ta ki, seçmen dengesi bozuluncaya ve ekonomik kriz dayanılmaz hale gelinceye kadar, adeta partiler arasında bu konuda bir uzlaşma vardı.
***
Edip Akbayram öldü paylaşımları ikinci turu başladı. Çok seviyoruz ölüm haberi paylaşımını. Bir de doğrulama ihtiyacı duymadan hemen paylaşıyoruz sanki bir şeyi kaçıracak telaşıyla.
Sosyal medyada paylaşılan herşey doğru sanki.
Daha önce de bazı sanatçıları birkaç tur öldürmüştük. Şimdi Edip Akbayram’ı ikinci kez öldürmeye başladı bazıları.
Önemli bir sağlık sorunu yaşadığı malum. Umarım geç de olsa tekrar sağlığına kavuşur.
***
Ne hukuku? Beşiktaş Belediye Başkanı hakkında tutuklama kararı hukuksuz diyenler.. Tabi ki.
Hukuk uzun zamandır geçersiz..
Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Sinan Ateş ve Narin davalarında hukuk mu işledi?
Bu başka bir rejim. Burada hukuk yok. Muktedire hizmet var.
***
Meğer, Menzil köyünde, mezarlığa çıkan tünel varmış. Kadınlar oradan gidiyormuş cenazeye ve ölenlerini ziyarete. Erkeklere rastlamadan.
Büyük hizmet doğrusu.
Herkes milyarlarca servetten söz ediyor, camiinin bahçesine işeyenlerin kavgasını izliyor ama bu hizmetleri görmezden geliyor.
Belediyelere örnek olur belki.
Sadece gassal ile iş bitmiyor.
***
Kaçak içkiden ölenlerin sayısı bir hayli yükseldi.
Bunda, aynı içkiyi Kıbrıs’tan üç katı fiyata yükseltenlerin suçu yok mu?
Bir ürünün fiyatının üç katı vergi, hangi ekonomik akılla ilgili..
***
İstanbul’da görevden alınan belediye başkanları hakkında, Mansur Yavaş’ın sessizliği önemli…
Böylece İmamoğlu ile Özgür Özel başbaşa kalmış oluyor. Çünkü adaylardan onlar sorumluydu.
Olayın birçok boyutu var tabi. Diyelim ki görevden alınan başkanlardan birini PKK ile ve diğerini de yolsuzluk ile ilişkili gördüğü için sahip çıkmadı.
Ama bu partiden aday oldu ve olmak istiyor.
Zor konular..
***
“Savaşın kazananı, Barışın kaybedeni olmaz.” Devlet Bahçeli (vallahi bugün söyledi)
***
Bahçeli’nin savunduklarını bir şekilde dile getirmiş binlerce kişi cezaevlerinde yatarken, bu görüşmeler esas itibarıyla kapalı kapılar ardında devam etmektedir. AKP, MHP ve DEM dışındaki partilerin de yeterince bilgilendirildiklerine ilişkin hiçbir veriye sahip değiliz.














