Biosun firması tarafından halen çalışan Katı Atık Yönetim tesislerine ilave olarak, Katı Atık Termal Bertaraf tesisi için Çevre Şehircilik bakanlığına ÇED başvurusu yapılmıştır.
Aynı parsellerde yapılmak istenen bu tesise Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği KOZA-DER olarak ısrarla karşı çıkıyoruz.
Hatırlatmak gerekirse;
2021 yılında açılan bu Biosun Katı Atık yönetim tesisinin yeri konusunda çekincelerimizi ve karşı durduğumuzu söylemiştik.
Bu alan Ödemiş ilçemizin yaşam alanlarına 1.5 km ve tamamı 1.sınıf tarım arazisidir.
ÇED KANUNUNA göre buraya böyle bir tesisin kurulması mümkün değildi.
Bugün ilave olarak Çöp Yakma tesisinin kurulmaya çalışılması kesinlikle kabul edilemez.
Bugün yapılmak istenen ÇED süreci kapsamında Hakkın Bilgilendirilmesi toplantısının başarısızlıkla sonuçlanmasını bekliyoruz.
Eğer bu tesis bu alana kurulursa bir çok yönden geri dönüşümü olmayan zararları olacaktır.
Hem suyu toprağı havayı kirletecek hem de insanlara daha bir çok yönden zararlar verecektir.
Trafik gürültü, toz, kül,
duman…bunların bazılarıdır.
Ayrıca bölgede meydana gelecek kimyasal kirlilik atık ve birikinti sebebiyle insanlarda kalp, solunum, büyüme, hormonal, metabolik bir çok rahatsızlıklara sebep olacaktır.
Geri dönüşüm tesisleri bugünün yaşam tarzında zoraki kabul ettiğimiz işletmelerdir. Ancak bunun mümkün olduğunca çevreye ve canlılara zarar vermeyecek alanlara yapılması şarttır.
ÇÖPÜ AZALT,YERİNDE AYRIŞTIR,DÖNÜŞTÜR.
Asıl hedef çöpü azaltmak yerinde ayrıştırmak ve dönüştürmek olmalıdır.
Bunun amaçla az tüketen az çöp üreten bir toplum için çaba gösterilmelidir.
Daha öncelerde başka yerlerde açılmak istenen bu tesisin dünyanın ve ülkemizin en cennet topraklarında açılması ilçemize vurulacak bir hançer olacaktır.
Bu sebeple tüm halkımızı kurumları ve bileşenlerimizi
ÇÖP YAKMA TESİSİNE HAYIR demek için bizlere destek vermeye çalışıyoruz.
KURUMLARA İTİRAZLARI YAPACAĞIZ.
Bu amaçla resmi makamlara KOZA-DER olarak gerekli itirazlarımızı
yapacağız. Bu amaçla ilgili resmi kuruluşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Tesisin faaliyete geçmemesi için tüm çabamızı göstereceğiz.
26 yıldır bölgemizde çevre mücadelesi veren Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi bundan sonrada çevresel mücadelesine devam edecektir. Bölgemizde çevreye zarar verecek tesis işletme ve faaliyetlere ısrarla karşı durmaya devam edeceğiz.
Geçmişte bu amaçla bölgemize ve çevremize zarar verecek onlarca girişimi engelledik. Neredeyse cennet havzamıza zarar verecek hiç bir eli dokundurtmadık. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.
SUYU TOPRAĞI VE HAVAYI KORUYALIM.
CENNET TOPRAKLARDA ÇÖP YAKMA TESİSİ OLMAZ.
KÜL SOLUMAK İSTEMİYORUZ.
Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği KOZA-DER adına














