sozbizde.com
  • ANA SAYFA
  • POLİTİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • SPOR
  • MEDYA
  • YAZARLAR
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • ANA SAYFA
  • POLİTİKA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • SPOR
  • MEDYA
  • YAZARLAR
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
sozbizde.com
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana sayfa YEREL YÖNETİMLER

ZÜBEYDE HANIM KARŞIYAKA’DA ANILDI

HABER MERKEZİ Ekleyen HABER MERKEZİ
Ocak 15, 2023
in YEREL YÖNETİMLER
0
ZÜBEYDE HANIM KARŞIYAKA’DA ANILDI
0
Paylaş
0
Gösterim
Share on FacebookShare on Twitter

Aramızdan ayrılışının 100. yılında, Zübeyde Anne’mize minnetle…

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 100’üncü yıl dönümünde Karşıyaka’daki kabri başında anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Ocak 1923 tarihinde hayata gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım için Karşıyaka’daki kabri başında anma töreni düzenlendi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğindeki törene CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Milletvekilleri Kani Beko, Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgız, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve eşleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İlçe yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından kürsüye çıkan Karşıyaka Çocuk Belediye Başkanı Yiğit Efe Ümütlü, Zübeyde Anne anısına bir şiir okudu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı duygu dolu tören; önce çocuklar, sonra da protokol ve vatandaşların anıt mezara karanfiller bırakmasıyla sona erdi.

“SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasında şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girmenin büyük gururunu yaşıyoruz. 100 yılını dolduran Cumhuriyet, yeni yüzyıla kapılarını açarken hepimiz onu yaşıyor olmanın gururu içindeyiz. Bu gurur aynı zamanda hepimizin sırtına büyük sorumluluk yüklüyor. Cumhuriyeti kuran; özgürce, bağımsız ve mutluluk içinde yaşamamıza imkan veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman atalarımızın bize bıraktığı bu emaneti korumak ve ileriye taşımak gibi bir sorumluluğu da omuzlarımızda hissediyoruz. Hem Ata’mızın biricik anacığına sahip çıkmak için İzmir olarak buradayız, hem de onun en büyük emaneti Cumhuriyeti ikinci yüzyılına taşımak için buradayız. Kimsenin kuşkusu olmasın; hem onun annesine hem de Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. İkinci yüzyılda Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.”

“BİR KEZ DAHA SÖZ VERİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Büyük bir insanın, değerli bir annenin, Karşıyaka’mıza oğlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından emanet edilmiş Zübeyde Hanım’ın çevresinde, ölümünün 100. Yıl dönümünde saygıyla, minnetle toplanmış bulunmaktayız” sözleriyle başladığı konuşmasına şöyle devam etti: 

​“Mustafa adlı bir çocuğu, Mustafa Kemal, Mustafa Kemal Paşa ve nihayet Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacak biçimde büyütmek, onu bir memleketin kurtarıcısı, yepyeni bir ülkenin kurucusu ve başöğretmeni olacak biçimde yetiştirmek, Zübeyde Hanımı çok özel, çok güzel ve unutulmaz bir konuma taşımıştır. Bu sürecin ne kadar zorlu, çileli ve acılı olduğunu anımsarsak, bu konumun önemini ve değerini daha iyi anlarız. Bu nedenle “Bir anne yeryüzünü değiştirebilir” sözü Zübeyde Hanıma çok yakışmış, onu eşsiz bir örneğe dönüştürmüştür. Bizim topraklarımızdan başka dünyada hiçbir toprak parçasının adı, “Anadolu” değildir. Binlerce yılın acısından, çilesinden, onurundan ve gururundan süzülerek gelen bu tanımlamanın ne kadar doğru ve haklı olduğunun son ve en büyük kanıtı, Zübeyde Hanım’dır. Bunun değerini bilmek, kadınlarımıza karşı her türlü olumsuz anlayışa ve davranışa sonuna dek karşı çıkmak, işte bu yüzden ahlaki, vicdani, insani bir görevdir. Bu görevi tereddütsüz biçimde ve her zaman yerine getireceğimize, Zübeyde Annemizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı onurunu yaşamaya başladığımız bu yıl, nice tarihsel olayı ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz olmak üzere nice değerimizi saygıyla, minnetle, vefa ve bağlılıkla anarken, Zübeyde Hanım’ın aziz hatırası hep yanı başımızda olacak. Anmak, bilmekle, anlamakla ve gereğini yapmakla mümkündür. Gelecek güzel günleri bu bilinçle yaratacak ve yaşatacağız. Bu umudun en önemli esin kaynaklarından biri de, Zübeyde Hanımın Mustafa’sına dair beslediği ve asla yitirmediği umuttur. Bu duygu ve düşüncelerle, Zübeyde Hanımı, Zübeyde Annemizi, minnetle, sevgiyle, bağlılıkla anıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.”

MİLYONLARIN KALBİNDE

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko “Güzel Karşıyaka’nın güzel insanları, bir Karşıyakalı olarak sizlere saygılar sunuyorum. Çocukluğumuz buralarda geçti. Her hafta gelir Zübeyde Hanım’ın kabrine çiçekler koyardık. Bu çocuklar gibi, hocalarımız da bizi buraya getirir Zübeyde Hanım’ı ve Atatürk’ü anlatırlardı. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesini anmak ve anlamak için gelenlere binlerce kez teşekkür ediyorum. Ulu Önderimize ve silah arkadaşlarına bize bu güzel vatanı emanet ettikleri için tekrar tekrar minnetlerimi sunuyorum. Önemli olan Kenan Evren gibi tek başına gömülmek değil, anamız Zübeyde Hanım gibi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları gibi milyonların kalbine gömülmektir” dedi.

“O HEPİMİZİN ANASI”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Aramızda çok kıymetli dostlar var; hepimizin yüreğinde Atatürk ve Zübeyde Ana sevgisi, Cumhuriyete bağlılık, kararlılık ve inanç var. Büyük Önderimizin çok özel ifadesi vardır; iki büyük eserinden bahseder, biri CHP ama öncelikli olan Türkiye Cumhuriyeti der. Zübeyde Ana’nın en büyük eseri de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’e minnet duyuyorum bize bu Cumhuriyeti bahşettiği için. Onunla birlikte tüm şehit ve gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Zübeyde Anaya da minnet duyuyorum bize Atatürk’ü bahşettiği için. O artık hepimizin anası, önünde saygı ile eğiliyorum. Bütün analarımıza onun gibi yüreği olan tüm analarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“ZÜBEYDE ANNE’YE MİNNETTARIZ”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise şunları kaydetti: “Zübeyde Ana’ya minnettarlığımızı ifade etmek için buradayız. Bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimciyi doğurduğu için kendisine minnettarız. Anadolu topraklarında verdiği mücadele sonunda burada özgürce yaşayabildiğimiz, konuşabildiğimiz için minnettarız. Her ne kadar ülkemizi yönetenler bazı yerlerden, havalimanlarından, statlardan büyük devrimcinin adını silmeye kalksalar da onu 85 milyonun yüreğinden asla silemeyecekler. Hepinizin önünde Zübeyde Ana’mıza tekrar sonsuz saygı ve minnetimi ifade ediyorum. Onları bize unutturamayacaklar.”

Post Views: 105
Önceki yazı

Zübeyde Hanım, vefatının 100. yılında Ödemiş’te anıldı

Sonraki Gönderi

İzmir Büyükşehir Belediyesi çeyrek finalde.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

Sonraki Gönderi
İzmir Büyükşehir Belediyesi çeyrek finalde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çeyrek finalde.

  • Çok okunanlar
  • Yorumlar
  • Son Haberler
Taşın Vicdanı, Suyun Dili

Taşın Vicdanı, Suyun Dili

Ekim 12, 2025
BİRAZ DA BİZ ÇOCUKLARI DİNLEYİN !

BİRAZ DA BİZ ÇOCUKLARI DİNLEYİN !

Mart 9, 2025
Ceviz Ağacının Hafızası

Ceviz Ağacının Hafızası

Ağustos 27, 2025
Bir çakma kilise iki yoldaş…

Bir çakma kilise iki yoldaş…

Ağustos 25, 2022
Savaş Mağduru Öğrencilerden Mektup Var

Savaş Mağduru Öğrencilerden Mektup Var

0
Nebati Margarinler Çağı

Nebati Margarinler Çağı

0
Pirus Generali

Pirus Generali

0
Bizden Karikatürler

Bizden Karikatürler

0
Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026
ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

Mayıs 31, 2026
Mustafa Yıldız’dan

Mustafa Yıldız’dan

Mayıs 31, 2026

Güncel Haberler

Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026
ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

ULVİ PUĞ’DAN (PAZAR”LIK”)

Mayıs 31, 2026
Mustafa Yıldız’dan

Mustafa Yıldız’dan

Mayıs 31, 2026

Kategorilere Gözat

  • BASINDAN
  • BİLİM TEKNOLOJİ
  • BİZDEN KARİKATÜRLER
  • ÇEVRE
  • ÇİZER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GEZİ
  • GÜNCEL
  • GÜNÜN SÖZÜ
  • Hafta Ortası Karikatürü
  • İMECE DER
  • KADIN
  • KİTAP TANITIM
  • KONUK YAZAR
  • KÖŞE YAZISI
  • KÜLTÜR VE SANAT
  • MEDYA
  • MİZAH
  • MÜZİK
  • ÖYKÜ
  • ÖZEL HABER
  • ÖZEL RÖPORTAJ
  • POLİTİKA
  • SAĞLIK
  • ŞİİR
  • SOSYAL MEDYADAN
  • SÖZ BİZDE
  • SÖZ SİZDE
  • SPOR
  • STK
  • TURİZM
  • Uncategorized
  • YAZARLAR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • YORUM

Son Haberler

Murat Asın çizdi…

Murat Asın çizdi…

Haziran 3, 2026
ELLERİNDE PATLADI!

ELLERİNDE PATLADI!

Haziran 1, 2026


Künye: İmtiyaz sahibi: Engin Şirin

Genel Yayın Yönetmeni: Engin Şirin

Yayın Kurulu: Abit Dursun, İlhan Çifçi

Mazlum Vesek, Mustafa Yıldız

İletişim Bilgileri: 0533 656 43 73



Köşe yazıları yazarların görüşlerini ifade etmektedir. İçeriklerine ilişkin her türlü sorumluluk yazarına aittir.


© 2025 Sözbizde Tüm Hakları Saklıdır.

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle


Künye: İmtiyaz sahibi: Engin Şirin

Genel Yayın Yönetmeni: Engin Şirin

Yayın Kurulu: Abit Dursun, İlhan Çifçi

Mazlum Vesek, Mustafa Yıldız

İletişim Bilgileri: 0533 656 43 73



Köşe yazıları yazarların görüşlerini ifade etmektedir. İçeriklerine ilişkin her türlü sorumluluk yazarına aittir.


© 2025 Sözbizde Tüm Hakları Saklıdır.